tisdag 1 april 2008

Småfåglar

Morgonens väder: Tät vit dimma, +3, vindstilla.


Våra små pippifjåglisar har fått de sista talgbollarna som jag hade glömt i en påse. Jag fick lite dåligt samvete för de skulle ha fått dem i påskas då det var så mycket snö här. Jag såg att de satt i syrenen ovanför vår altan (där de brukar få mat) och tiggde. Jag tyckte så synd om dem och skulle ge dem mat då, fast jag glömde bort det! Helt oförlåtligt! Men igår hittade jag igen bollarna och hängde ut dem. Åh, vilken fest de hade! Jag stod vid altanfönstret och tittade på dem. Jag fick t o m den roliga bilden ovan, där en fågel liksom tjuter - Hallå! Ät inte upp allt va!!!

Jag är skitkass på att artbestämma småfåglar, men jag tror de med brunt på huvudet är pilfink. Ja åtminstone står det så i min gamla fågelbok. Jag har väl snart glömt det igen, för vissa saker försvinner snabbt ur mitt minne. Den gröna med vingarna rakt ut borde vara en grönfink, gissar jag. Vi har också andra småfåglar här som talgoxe, blåmes och vanlig gråsparv förstås. Å säkert några som jag inte kan namnet på.

Igår såg jag den första tussilagon. Lite sent tycker jag, men jag kanske har varit ouppmärksam. Fast jag tycker nog tussilagon är sen i Skåne jämfört med så många andra vårblommor som kommer före. I Jämtland kommer tussilagon före blåsipporna. Men blåsipporna har blommat flera veckor här redan. Va olika det kan va!


Inga kommentarer: