söndag 22 maj 2011

Vindruvor Grapes

Dagens väder: +18 blandat sol och moln och till slut ett snabbt påkommet åskväder som lika snabbt försvann.

Idag besökte jag Åbergs Trädgård igen. Där kan man strosa omkring i timtal och glömma bort tiden. Min kamera fastnade mest för vindruvorna denna gång och min mage för rabarbermarängpajen med vispgrädde smaksatt av äkta vaniljstång.



När jag var i Turkiet för många år sedan gick en man fram och tillbaka på stranden och sålde vindruvor, han sa -"Vindruvor Grapes, Vindruvor Grapes" och till slut lät det som ett mantra. Jag tänker alltid på detta när jag äter vindruvor, ett härligt semesterminne!


Den här sorten hade häftigt rödstrimmiga blad. Vet ej vilken sort det är. Jag tog ett 100tal bilder, handlade hem ett par plantor chilifrukt och en paprika, men vi får se om de sistnämnda överlever katternas glupande aptit för redan när påsen stod på bordet och jag gick ut med soporna var Buddha framme och bet på bladen på en av chiliplantorna. Men jag måste ju ha dem i fönstren så nu påbörjas ett projekt att förhindra katterna från mitt odlarfönster. Maria VS Buddha!


Det är lustigt, men det är bara vissa blad som katterna äter. Jag undrar är det smaken? Först tänkte jag att det var kvaliteten på bladen, för de verkar föredra tunna spröda blad som tex mina älskade fuchsior. Jag blev glad över att de lät bli mina tomatplantor och trodde att de nog inte var så tilltalade eftersom de var grova och lite "håriga". Men så gav de sig genast på min kära heliotrop. Även "streptopaulan" som jag köpte gick en tidig död till mötes. Jag får nog göra en lista på attraktiga kattblommor och komma ihåg att aldrig lämna dem ensamma!


Inga kommentarer: