VĂ„ra bifftomater Ananas Noir levererar! En keeper!
De Ă€r fantastiska att Ă€ta som de Ă€r sĂ„klart men om man inte ”hinner” Ă€ta upp den mogna skörden sĂ„ Ă€r tomatsylt en biffig idĂ©! đ
Jag hade inte hört talas om tomatsylt tills för en vecka sen dÄ vi hade skÄnska fiskare hÀr som hyrde Lillstugan. Jag googlade lite men svÄrt att hitta recept sÄ jag frisurfade lite och fick till en ljuvlig smak!
HÀr skriver jag upp receptet sÄ jag sjÀlv kommer ihÄg det.
500 g skalad bifftomat
0,5 dl vitt vin
0,5 dl strösocker
3 msk honung
Mild chili
Pressad citron
Timjan, basilika, rosmarin
(Egna kryddor)
Den hÀr bifftomaten var lÀtt att skala utan att skÄlla först. Jag hade bÄde mogna och lite mer gröna tomater i, totalt fyra stycken som vÀgde uppskattningsvis 500 g tillsammans.
Ljuvlig doft nÀr jag kokade, ljuvlig smak nÀr jag smakade. Denna goda sylt kan man Àta till ost och kex men Àven till olika matrÀtter, t ex ostpaj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar